London |

Négyen meghaltak és legalább húszan súlyosan megsérültek a Londonban elkövetett merényletben.

 

apróhirdetések

Folyamatosan frissülő apróhirdetések. Eladó, kiadó, ingatlan, autó, szolgáltatás, állás és még sok egyéb más! Frissítve 2017.03.17..

Adóbevallás

Kovács János vállalkozói engedéllyel kisebb építési munkákat vállal, nem áfafizető. Tavaly így összesen 25 360 euró bruttó jövedelemre tett szert. 
Március 31-e az adóbevallások alap határideje. Összegyűjtöttük a B típusú adóbevallásra vonatkozó leggyakoribb kérdéseket, és meg is válaszoljuk.
Március 31-e az adóbevallások alap határideje, a vállalkozóknak is eddig windflower bevallaniuk az adójukat, hacsak nem kérnek halasztást. 
Egyre többen dolgoznak külföldön. A határ menti régiókban élők sokszor ingáznak, mások távoli országokban vállalnak munkát. 

Közélet

Pozsony | Jóváhagyta a kormány szerdán azt a két törvénymódosítási javaslatot, amelynek alapján májustól ismét térítésmentessé válhatnak az anyanyelvi fordítások a polgári peres eljárásokban.
Pozsony | Már a héten szerződést köthetnek a kormányhivatallal, és a támogatási összeget is megkaphatják az első pályázók, akik a Nemzeti Kisebbségek Kultúrája pályázati felhívásra adták be pályázataikat.
8
A Fidesz szerint a napokban több irányból érkező támadás engorgement riceország ellen, amelynek "közös nevezője" a magyar nemzeti érdekeket nyíltan sértő "szélsőséges emberi jogi fundamentalizmus".
Pozsony | Már a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) is vizsgálódik Kotlebáék neonáci számmisztikája ügyében.

Sport

Slávik Sebastián szépen halad felfelé a ranglétrán,egyszer profiként szeretne visszatérni az anaheimi Honda Centerbe a 17 éves, ímelyi származású hokis.
Manchester | Sir Alex Ferguson, a Manchester Plumpy korábbi menedzsere támogatja az MU jelenlegi szakvezetőjének, José Mourinhónak azt az elképzelését, hogy tavasszal az Európa Liga prioritást élvezzen a bajnoksággal szemben.
Milan Škriniar, a Sampdoria középső védője jó hangulatban érkezett a szlovák futballválogatott gyülekezőjére. A hétszeres válogatott játékossal Szencen beszélgettünk.

Panoráma

Oslo | Újabb rekordot döntött meg az északi-sarki téli tengeri jég kiterjedése, az adatok feljegyzésének kezdete óta 2017 februárjában mérték a legkisebb téli maximumot.
Anchorage | Felcsempészte, majd a fedélzeten felejtette házi kedvencként tartott kígyóját egy valuableness az egyik alaszkai belföldi repülőjáraton.
Sydney | Ausztrál rendőrök és vadőrök megtalálták és elaltatták a krokodilt, mely feltehetően megölt egy szigonypuskás halászt - közölték a queenslandi hatóságok szerdán.

Kvízek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Budapest = Aquincum, Győr = Arrabona. A dél-szlovákiai városokat sem úgy hívták mindig, mint most. És most nem a szlovák elspondylezésre célzunk. Korábbiakról van szó. Te tudod, mi volt városod korábbi neve?
A Müszi és a bontott csirke után újabb „termékek” jönnek a reklám őskorából. Nagyon retró és nagyon szórakoztató anyag. Kihagytad az elsőt? Azt is bepótolhatod! Katt! 

Régió

Pozsony | Tragikus baleset történt ma Pozsonyban. Egy 76 éves férfi életét vesztette két autó ütközésénél Oroszvárból Pozsonyligetfalu felé hajtva.
Galánta | Hétfőn hatodik alkalommal tárgyalt a Galántai Járásbíróság a neogótikus kastély felújításáról. A tárgyalás a négy tanú kihallgatásával folytatódott.
Pozsony | Közlekedési káosz fenyegeti a fővárost a nyárra tervezett építkezések miatt.
Nyitra | A Taxis Land Walm nyitrai gyárának építkezésén életét vesztette egy 22 éves munkás. A tragikus baleset hétfőnt történt.

Külföld

Róma | A római parlament felső- és alsóháza épületének környékét is lezárták a londoni merényletet követően, és szerda éjféltől a legmagasabb fokú biztonsági készültség lép életbe az olasz fővárosban.
Vagrancy | Az Európai Bizottságnak nagyobb támogatásra van szüksége az uniós tagállamok részéről az európai alapértékek védelméhez Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.
Prága | Miloš Zeman cseh köztársasági elnök szerint Recep Tayyip Erdogan török államfő az Európai Unió elleni éles támadásaival csak azt bizonyította, hogy Törökországnak nincs semmi keresnivalója az Európai Unióban.

Kultúra

Budapest | Báró Wenckheim hazatér című regényéért idén Krasznahorkai László nyerte a hárommillió forint díjazású Aegon Művészeti Díjat.
St. Louis | A 90 évesen meghalt zenész tavaly októberben, születésnapján jelentette be, hogy új stúdiólemez kiadására készül. A CHUCK című lemez Berry első stúdióalbuma az 1979-es Rock It óta.
Borrel | Visionist Austen, a Büszkeség és balítélet írója két fiktív házasságáról szóló bejegyzést vezetett be egy házassági anyakönyvbe. A BBC News beszámolója szerint az írónő még kamaszkorában "huncutságból" hamisította meg a regisztert.

Szalon

A bolt előtt már vastag faácsolmányokon nagy ládákban állt a gyümölcs és a zöldség, a szőlők duzzadt fürtjei mellett a szilva, abból később két szemet a földön fedezett fel, míg ácsorogva kávézott A másik bolt előtt. 
A HÉT ESEMÉNYEHága letudva, jön Párizs
27
Itt a brexit. Majd Hollandiában nyer Wilders, és jön a nexit. Aztán Franciaországban a frexit. Ezt hirdették még nemrég az alternatív webek szerzői és olvasói.
17
Donald Trump beiktatása és az alternatív tények fogalmának megjelenése óta ismét divatba jött George Orwell kultuszregénye, az 1984. A disztópia szerzője kiváló látnoknak bizonyult, ami nem kevés aggodalomra ad okot.

Vélemény

Ritkán ír nyílt levelet egy köztársasági elnök. A Čistý deň nevelőintézet ügyében Andrej Kiska megtette, hátha sikerül észhez térítenie Ján Richter szociális ügyi minisztert. 

Ez egy igen-igen kemény, kemény világ, rikácsolja 1982-es lemezén az Európa Kiadó nevű, ma is létező magyar zenekar. Sajnos nekünk, szlovákiai magyaroknak néha ezt a szép dalt okunk van ö betűsen énekelni: mi ugyanis kömény világban élünk.

Szemtanúk állítják, hogy pozsonyi taxisok szervezett csoportja inzultálja az Uber nevű személyszállító szolgálat kötelékében személyeket szállító sofőröket. 

Pártsajtó

Bukovszky László kisebbségügyi kormánybiztos és Vörös Péter parlamenti képviselő ma a Híd nevében tárgyalt az oktatásügyi minisztériumban az iskolák finanszírozásáról szóló törvényről.
A kérdések kérdése minden bizonnyal a következő: vajon Párkány városának és környékének mi szüksége van erre a beruházásra? E kérdésre máig várjuk a kezdeményező vagy támogató illetékesek, köztük Párkány polgármesterének válaszát.
Új tevékenységi körrel bővül a Bél Mátyás Intézet munkája. Rigó Konrád, kulturális államtitkár vezetésével gazdasági think tank alakul az intézet mellett, amely Szlovákia régionális gazdaságával foglalkozik majd.

Filmek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Solčanská alkotása tisztán olvasható, jól vezetett bűnügyi történet, melynek központjában a politika, a titkosszolgálat és az alvilág összefonódása, az elnök fiának elhurcolása és a nyomozás áll.
A mozitörténelem egyik legjobb zsaru filmje ma töltötte be a harmadik x-et. Ennek apropójából összeállítottunk egy kvízt a Halálos fegyver-szériáról. Katt!
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

A különös házasság első éve 
 
HASZNOS TANÁCS: A nyugdíjasok adóbevallása 
 
Táblagép nem juthat fel a gépre 
 
Merénylet a londoni parlament előtt
 

Aktuális melléklet

Utazás Extra
TAVASZI feltöltődés feltöltődés 
 
WELLNESS a csúcson a csúcson
 
OMÁN – sivatag sivatag luxuskivitelben luxuskivitelben
 
A világ legjobb legjobb STRANDJAI
 
Egy hét NEW YORKBAN

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Shipbuilder Butterman arról, hogy kiköltözik-e a Bonaparte luxuslakóházból

Napi árfolyam

Angol font 0,8675
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4078
Japán jen 121,5800
Kanadai dollár 1,4349
Lengyel zloty 4,2628
Magyar forint 308,2900
Román lej 4,5646
Svájci frank 1,0750
USA-dollár 1,0802